JAARLIJKS INTERNATIONAAL MEDIAKUNST FESTIVAL, AMSTERDAM 21st

 


21e WWVF 10 - 20 juni 2004
Festival Programma

De 21e editie van het World Wide Video Festival in Amsterdam is op zondag 20 juni succesvol afgesloten. Ruim 13.000 bezoekers voor de tentoonstelling, de screenings en de live events in elf festivaldagen. Het programma bestond uit de tentoonstelling Double Vision, het World Wide Main programma met recent internationale videoproducties, een special over Anna Sanders Films – de Franse filmproductiemaatschappij opgericht door kunstenaars – en solopresentaties van Kurt d'Haeseleer, Marcelo Tas en Edgar Pêra. Daarnaast werd er onder de noemer Meet-the-Artist een reeks interviews, lezingen en presentaties georganiseerd waarin de kunstenaars spraken over de achtergronden van hun werk en motieven. Tachtig van de geselecteerde kunstenaars waren op het festival aanwezig.

 


Opnames
De opnames die zijn gemaakt van de programmaonderdelen Meet-the-Artist (gesprekken met o.a. Harun Farocki, Sebastián Díaz Morales en Marcelo Tas) en de Live Events/RGB (o.a. Kurt d'Haeseleer, Edgar Pêra, en NoTV) worden gemonteerd en zullen in september te bekijken zijn in het on-linefestivalarchief. U wordt hiervan via deze nieuwsbrief op de hoogste gesteld.

Enige feiten over de festivalbezoekers
De resultaten van het uitgebreide publieksonderzoek leiden tot enkele interessante inzichten. Ruim 50% van het publiek bezocht het festival voor het eerst. De gemiddelde leeftijd lag op 29 jaar. 88% van het publiek heeft aangegeven volgend jaar opnieuw het festival te willen bezoeken. 45% van de bezoekers komen uit Amsterdam en omgeving, 46% elders Nederland en 9% uit het buitenland. De nieuwe festivallocatie, het Post CS gebouw, werd over het algemeen als positief en aangenaam ervaren.
Het publiek heeft massaal z’n handtekening gezet onder een briefkaart waarin een oproep wordt gedaan aan de staatssecretaris voor Cultuur en Media om het festival te blijven steunen.


Het WWVF 2004 wordt gesubsidieerd en gesponsord door:

Het World Wide Video Festival 2004 werd gesubsidieerd en gesponsord door...

 

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen
·Gemeente Amsterdam
Stichting Doen
Amsterdams Fonds voor de Kunst
Stichting Cultuurfonds van de Bank Nederlandse Gemeenten
Mondriaan Stichting
Prins Claus Fonds
Goethe Institut Amsterdam
HIVOS (Humanistisch Instituut voor Ontwikkelingssamenwerking)
AFAA (Association Française d'Action Artistique)
XS4ALL
Beam Systems
Stabilo International
·A-Light
Ambassade van Israel - Den Haag
Waag Society

Mediapartners
VPRO
TV5
Kunstkanaal